BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Recepty a inšpirácie

na každý deň
Bazový likér babky Márie

Bazový likér babky Márie

Tento recept mám od kamarátky Petry, ktorá ho zdedila po svojej 100 ročnej babičke. Treba zachovať tieto tradičné, rokmy overené receptúry a ďakujem jej za to, že sa sním chcela podeliť. <3 Ingrediencie 2 l čiernych dozretých plodov/bobúl 1 ...
Púpavové sladké jednohubky

Púpavové sladké jednohubky

Sladká aj zdravá pochuťka pre deti, alebo jednohubky na párty? Každopádne, všedcia budú prekvapený na aký spôsob sa dá obyčajne neobyčajná púpava pripraviť :).  Ingrediencie: kvety púpavky zbierame na čistom mieste pol hrnčeka mlieka pol hrnčeka múky polohrubej 3 ...
Baza v cestíčku

Baza v cestíčku

Recept na bazu v cestíčku už poznali naše babičky a bola to vyhľadávaná pochúťka.Trocha sme sa pohrali s ingredienciami, ale postup je stále rovnaký a výsledok chutný. Ingrediencie: kvety bazy čiernej pol hrnčeka mlieka pol hrnčeka múky polohrubej 3 ...
Bazové šampanské na letný slnovrat

Bazové šampanské na letný slnovrat

Ingrediencie: 4 hrste kvetov z bazi čiernej šťava z dvoch citrónov včetne nastrúhanej kôry 70 dkg cukru Dve lyžice bieleho vínneho octa Recept: Priveďte k varu 1 l vody a pridajte cukor. Miešajte, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Odstavte z ohňa ...
Bazová zmrzlina

Bazová zmrzlina

Recept na domácu, osviežujúcu bazovú zmrzlinku.Pre 4 osoby. Ingrediencie: 200 ml mlieka alebo smotany 6 okvetí z bazi čiernej (veľké) med podľa chuti Recept: Nalejte mlieko do plytkej misy, ponorte kvety do mlieka a dbajte, aby sa kvety úplne ...
Žihlavová praženica podľa babky

Žihlavová praženica podľa babky

Tradičný recept našich babičiek. Rastie nám skoro na jar čerstvučká zdravá žihlava... tak hor sa na ňu! Pridali sme do praženice len troška čerstvého Tymiánu a začali sa diať zázraky. Za čerstvé vajíčka ďakujeme sliepočkam a mamine že ich kŕmí ...
Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Pozor, aby ti ju nezjedli medvede! Recept na medvediu polievku Ingrediencie: za 2 hrste medvedieho cesnaku 150 g špenát čerstvý  2 zemiaky 1 cibuľu 1 jarnú cibuľku maslo alebo olej môže byť aj olivový zeleninový vývar soľ, čerstvo mleté čierne ...
Pasta Ternetta s pestom z Medvedieho cesnaku

Pasta Ternetta s pestom z Medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku Pesto je talianska omáčka, ktorá pochádza z časti krajiny nazývanej Janov a vyrába sa prevažne z listov bazalky. Kedže u nás bazalka vo volnej prírode nerastie, našli sme si skoro rovnocennú náhradu a to medvedí cesnak ...
Medvedie maslo

Medvedie maslo

Maslo s medvedím cesnakom je prvé, čo idem spraviť vždy po zbere tejto čarovnej bylinky. Ingrediencie: viazanička medvedieho cesnaku tymián, na chuť najlepšie čerstvý čajová lyžička dijónskej horčice soľ, mleté farebné korenie čerstvé maslo celé Postup:Toto je veľmi jednoduchý recept ...
Žeruchová polievka, ktorú vypestuješ za tri dni

Žeruchová polievka, ktorú vypestuješ za tri dni

Prečo si cez zimu keď nám chýbajú čerstvé bylinky, nevypestovať za 3 dni chutnú, liečivú žeruchu?! :) Dokonca je špecialista na „zimné“ infekcie! Ingrediencie: 30 g maslo 1 ks cibuľa 900 ml zeleninový vývar 300 ml mlieko 1 ks bobkový ...
Púpavový med

Púpavový med

Výborný a zdravý, taký je púpavový med.Je výborný na chleba, ale použiva sa aj ako sirup alebo sladidlo do čaju.Obsahujebielkoviny, sacharidy, draslík, železo, hliník, sodík, meď, vápnik, fosfor, síru, kremík, vitamíny A, B, C a antioxidanty Podporuje imunitný ...
Hrachová polievka s kurkumou a vôňou tymiánu

Hrachová polievka s kurkumou a vôňou tymiánu

500g žltý hrach lúpaný (polený)1 ks cibuľa4ks stonkový zeler3ks mrkva1ks čerstvá čili paprička 1 L zeleninový vývar1 čl sušený alebo čerstvý tymián1 čl kurkuma3ks bobkový listsoľmleté čierne koreniepetržlenová vňať 1.Hrach opláchneme a na olivovom oleji pomaly speníme cibuľku spolu ...
Polievka z Potočnice

Polievka z Potočnice

30 g maslo1 ks cibuľa1 L zeleninový vývar1 ks bobkový listsoľmleté čierne koreniesmotana125 g potočnica2 ks zemiaky Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nasekanú cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania pomaly speníme, až kým nezmäkne. Zemiaky ...
Pagáčiky s Medvedím cesnakom a Tymiánom

Pagáčiky s Medvedím cesnakom a Tymiánom

Výborné medvedie pagáčiky. Ingrediencie: zväzok medvedieho cesnaku stonka tymiánu 250g masla 500g hladká múka 2 žĺtka 1dc kyslej smotany 1dc vlažného mlieka zamiešame s kockou droždia soľ, kmín 1 vajíčko na potretie pagáčikov Recept: Zo všetkých surovín okrem medvedieho cesnaku ...
Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto je vynikajúca talianska omáčka, ktorá pochádza z časti krajiny nazývanej Janov a vyrába sa prevažne z listov bazalky a kedže u nás bazalka vo voľnej prírode nerastie, našli sme si skoro rovnocennú náhradu a to, medvedí cesnak. Najčastejšie sa ...
Mätovo čokoládový koláč s kandizovanými sedmokráskami

Mätovo čokoládový koláč s kandizovanými sedmokráskami

S mojou maminkou sme sa rozhodli, že spravíme radosť deťom v Materskej škôlke kde pracuje a ešte ich aj niečo naučíme. Tak vznikol tento jednoduchý a chutný koláčik. Čokoláda potešila a nalákala deti a vďaka sedmokráskam sme sa porozprávali aj ...
Panna Cotta so Šalviou a Levanduľou

Panna Cotta so Šalviou a Levanduľou

Vo výskumnom centre BylinKe, sa po dni varení Panna Cotty, vynašli tri nové recepty s bylinkami. Ten najchutnejši vám práve ponúkame! Suroviny: 250ml smotany na šlahanie 1 lyžička sušených levanduľových kvetov 5 čerstvých listov šalvie 50 g mliečnej čokolády 3ks ...
Čokoládovo Bylinkové Truffles

Čokoládovo Bylinkové Truffles

Tento recept je pre milovníkov byliniek a čokolády. Základný recept je z čiernej čokolády, ale kedže milujem bielu a mliečnu čokoládu, rozhodla som sa spraviť truffles na rôzne spôsoby. Môžem potvrdiť, že výroba tohto sladkého zázraku premení vašu kuchyňu na ...

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem