30 g maslo
1 ks cibuľa
1 L zeleninový vývar
1 ks bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
smotana
125 g potočnica
2 ks zemiaky
- Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nasekanú cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania pomaly speníme, až kým nezmäkne.
- Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Z potočnice odstránime tvrdé stonky. K cibuli pridáme zemiaky a žeruchu. Miešame ďalších 5 minút.
- Prilejeme vývar a mlieko, pridáme bobkový list a podľa chuti posolíme a okoreníme.
- Polievku necháme zovrieť, zakryjeme a na veľmi miernom ohni varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Z polievky odstránime bobkový list, zmixujeme, prelejeme naspäť do hrnca, ohrejeme, a podľa chuti okoreníme. Podávame ju ihneď, ozdobenú smotanou.
Pridávame video od Gordona Ramsayho ako pripraviť túto polievku podľa šéfkuchára