Ingrediencie:
Postup:
Speníme jarnú cibuľku a cibuľu na masle.
Pridáme nakrájany zemiak a medvedí cesnak a špenát.
Zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom a uvedieme do varu.
Osoľte a okoreňte, priebežne miešajte a varte kým nebudú zemiaky mäkké.
Následne polievku rozmixujeme a ak sa nám zdá príliš hustá dolejeme vývarom. To zvoľte podľa seba.
V prípade, že je zase moc tekutá, zahusťujeme múkou rozmiešanov v smotane. Polievku prevaríme.
Pred podávaním nastrúhame navrch muškátový oriešok, pridáme Crème fraîche.
Podľa chuti posipeme cenakovými krútonmi, jarnou cibuľkou alebo nastrúhame parmezán.
Ingrediencie:
Postup:
V sterilnej sklenej nádobe zmiešame šľahačku a kyslú smotanu, uzavrieme (nemalo by byt vzduchotesne uzavreté).
Necháme stáť 24 hodín pri izbovej teplote.
Prajeme dobrú chuť!
Vaše BylinKE