BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Žeruchová polievka, ktorú vypestuješ za tri dni

čas prípravy: 25 min′

Prečo si cez zimu keď nám chýbajú čerstvé bylinky, nevypestovať za 3 dni chutnú, liečivú žeruchu?! :) Dokonca je špecialista na „zimné“ infekcie!

Ingrediencie:

  • 30 g maslo
  • 1 ks cibuľa
  • 900 ml zeleninový vývar
  • 300 ml mlieko
  • 1 ks bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • smotana
  • 125 g žerucha
  • 2 ks zemiaky

Postup:
Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nasekanú cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania pomaly speníme, až kým nezmäkne. Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. K cibuli pridáme zemiaky a žeruchu. Miešame ďalších 5 minút. Prilejeme zeleninový vývar, pridáme bobkový list a podľa chuti posolíme a okoreníme. Polievku necháme zovrieť, zakryjeme a na veľmi miernom ohni varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Z polievky odstránime bobkový list, zmixujeme, prelejeme naspäť do hrnca, ohrejeme, a podľa chuti okoreníme. Podávame ju ihneď, ozdobenú smotanou.

 

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem