Prečo si cez zimu keď nám chýbajú čerstvé bylinky, nevypestovať za 3 dni chutnú, liečivú žeruchu?! :) Dokonca je špecialista na „zimné“ infekcie!
Ingrediencie:
Postup:
Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme najemno nasekanú cibuľu a na miernom ohni ju za stáleho miešania pomaly speníme, až kým nezmäkne. Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. K cibuli pridáme zemiaky a žeruchu. Miešame ďalších 5 minút. Prilejeme zeleninový vývar, pridáme bobkový list a podľa chuti posolíme a okoreníme. Polievku necháme zovrieť, zakryjeme a na veľmi miernom ohni varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú. Z polievky odstránime bobkový list, zmixujeme, prelejeme naspäť do hrnca, ohrejeme, a podľa chuti okoreníme. Podávame ju ihneď, ozdobenú smotanou.