500g žltý hrach lúpaný (polený)
1 ks cibuľa
4ks stonkový zeler
3ks mrkva
1ks čerstvá čili paprička
1 L zeleninový vývar
1 čl sušený alebo čerstvý tymián
1 čl kurkuma
3ks bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
1.Hrach opláchneme a na olivovom oleji pomaly speníme cibuľku spolu s čili papričkou.
2.Nakrájanú mrkvu,stopkový zeler a umytý hrach pridáme do hrnca a zľahka opražíme spolu s cibuľkou, pridáme čajovú lyžičku kurkumy, bobkový list a zalejeme vývarom.
3.Na miernom ohni varíme asi 15 minút pokiaľ hrach nezmäkne.
4.Ku koncu pridáme tymián, ktorý dodá polievke úžasnú chuť a vôňu a dochutíme soľou, čestvým mletým korením a petržlenovou vňaťou.
Blackcherry