BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Hrachová polievka s kurkumou a vôňou tymiánu

čas prípravy: 15′

500g žltý hrach lúpaný (polený)
1 ks cibuľa
4ks stonkový zeler
3ks mrkva
1ks čerstvá čili paprička
1 L zeleninový vývar
1 čl sušený alebo čerstvý tymián
1 čl kurkuma
3ks bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať

1.Hrach opláchneme a na olivovom oleji pomaly speníme cibuľku spolu s čili papričkou.
2.Nakrájanú mrkvu,stopkový zeler a umytý hrach pridáme do hrnca a zľahka opražíme spolu s cibuľkou, pridáme čajovú lyžičku kurkumy, bobkový list a zalejeme vývarom.
3.Na miernom ohni varíme asi 15 minút pokiaľ hrach nezmäkne.
4.Ku koncu pridáme tymián, ktorý dodá polievke úžasnú chuť a vôňu a dochutíme soľou, čestvým mletým korením a petržlenovou vňaťou.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Blackcherry

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem