BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Panna Cotta so Šalviou a Levanduľou

čas prípravy: 75′

Vo výskumnom centre BylinKe, sa po dni varení Panna Cotty, vynašli tri nové recepty s bylinkami. Ten najchutnejši vám práve ponúkame!

Suroviny:

  • 250ml smotany na šlahanie
  • 1 lyžička sušených levanduľových kvetov
  • 5 čerstvých listov šalvie
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 3ks plátková želatína
  • 2 balíčky vanilkového cukru

Postup:

Želatínu namočíme do studenej vody na 5 minút. Do hrnca dáme smotanu, pridáme vanilkový cukor, levanduľu a šalviu. Necháme na jemnom ohni zohrievať. Neprivádzame do varu! Na záver pridáme čokoládu, najlepsie nastrúhanú na plátky, aby sa rýchlo rozpustila. Zmes pomaly zohrievame, ale nemôže sa začať variť.

Želatínu vyberieme, vyžmýkame z nej vodu a pridáme do hrnca so smotanou. Pomaly zohrievame pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí. Stále dávame pozor, aby sa zmes nezačala variť. Keď je želatína rozpustená, zmes ponalievame do nádob a dáme stuhnúť do chladničky na 3-4 hodiny.

Ku Panna Cotte s nádychom prírody sa krásne hodí omáčka z lesnej zmesi. Ja som použila čučoriedky a maliny. Tie zmixujeme ponorným mixérom, pridáme lyžičku medu a pred podávaním polejeme Panna Cottu.

Zaručujem, že na tento dezert len tak lahko nezabudnete :)

 

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem