Vo výskumnom centre BylinKe, sa po dni varení Panna Cotty, vynašli tri nové recepty s bylinkami. Ten najchutnejši vám práve ponúkame!
Suroviny:
Postup:
Želatínu namočíme do studenej vody na 5 minút. Do hrnca dáme smotanu, pridáme vanilkový cukor, levanduľu a šalviu. Necháme na jemnom ohni zohrievať. Neprivádzame do varu! Na záver pridáme čokoládu, najlepsie nastrúhanú na plátky, aby sa rýchlo rozpustila. Zmes pomaly zohrievame, ale nemôže sa začať variť.
Želatínu vyberieme, vyžmýkame z nej vodu a pridáme do hrnca so smotanou. Pomaly zohrievame pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí. Stále dávame pozor, aby sa zmes nezačala variť. Keď je želatína rozpustená, zmes ponalievame do nádob a dáme stuhnúť do chladničky na 3-4 hodiny.
Ku Panna Cotte s nádychom prírody sa krásne hodí omáčka z lesnej zmesi. Ja som použila čučoriedky a maliny. Tie zmixujeme ponorným mixérom, pridáme lyžičku medu a pred podávaním polejeme Panna Cottu.
Zaručujem, že na tento dezert len tak lahko nezabudnete :)