BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Pagáčiky s Medvedím cesnakom a Tymiánom

čas prípravy: 45′

Výborné medvedie pagáčiky.

Ingrediencie:

  • zväzok medvedieho cesnaku
  • stonka tymiánu
  • 250g masla
  • 500g hladká múka
  • 2 žĺtka
  • 1dc kyslej smotany
  • 1dc vlažného mlieka zamiešame s kockou droždia
  • soľ, kmín
  • 1 vajíčko na potretie pagáčikov

Recept:

Zo všetkých surovín okrem medvedieho cesnaku a tymiánu vymiešame cesto.
Vyvaľkáme ho na 1cm hrúbku a posypeme medvedím cesnakom a tymiánom.
Cesto preložíme na tri krát a necháme pol hodinu kysnúť v teple.

Tento proces opakujeme ešte raz a znovu necháme pol hodinu vykysnúť.
Naposledy cesto vyvaľkáme a preložíme na tri krát. Povykrajujeme malé bochníčky a poukladáme na plech.

Rozohrejeme rúru na 180 C potrieme povrchu pagáčiky vajíčkom a necháme piecť asi pol hodinu do zlatista.

 

 

 

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem