BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Bazový likér babky Márie

Tento recept mám od kamarátky Petry, ktorá ho zdedila po svojej 100 ročnej babičke.
Treba zachovať tieto tradičné, rokmy overené receptúry a ďakujem jej za to, že sa sním chcela podeliť. <3

Ingrediencie

  • 2 l čiernych dozretých plodov/bobúl
  • 1 l vody
  • 75 dkg cukor môže byť aj hnedý
  • 1 vanilkový cukor alebo vanilkový ľusk
  • 1/2 l rumu

Recept

Zrelé bobule dáme do vdy a necháme prejsť varom. 
Precedíme šťavu a dobre vytlačíme. Pridáme cukor a 15 minút varíme pred odstavením z ohňa pridáme vanilku.
Po vychladnutí pridáme rum a necháme v dobre uzavretej flaške.

Pozor
Plody sa nesmú konzumovať surové, rovnako tak aj všetky zelené časti rastliny

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem