BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Pesto z medvedieho cesnaku

čas prípravy: 20′

Pesto je vynikajúca talianska omáčka, ktorá pochádza z časti krajiny nazývanej Janov a vyrába sa prevažne z listov bazalky a kedže u nás bazalka vo voľnej prírode nerastie, našli sme si skoro rovnocennú náhradu a to, medvedí cesnak.

Najčastejšie sa kombinuje s cestovinami tortellini, ale pesto je predsa len univerzálnou omáčkou, ktorú môžete kombinovať prakticky s čímkoľvek, najmä čo sa talianskej kuchyne týka. Potrite si ním napríklad toast, hrianku alebo Bruschettu. Môžme ho pridávať do šalátov alebo potierať s ním ryby pred pečením.

  • 3 viazaničky medvedieho cesnaku
  • 340 ml olivového oleja
  • 3 PL parmezánu
  • 3 vlažské oriešky
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • soľ, najlepšie morská,
  • čierne korenie z mlynčeka

V mažiari prelisujte cesnak so soľou, pridajte oriešky a potom medvedí cesnak a vypracujte na jemnú pastu. Parmezán a olivový olej vypracujte v inéj nádobe a všetko spolu zmiešajte. Ak nemáte doma mažiar alebo sa vám nechce, možete použiť ručný mixér. Pesto možete použiť rôznymi spôsobmi.

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem