Základný recept je z čiernej čokolády, ale kedže milujem bielu a mliečnu čokoládu, rozhodla som sa spraviť truffles na rôzne spôsoby. Môžem potvrdiť, že výroba tohto sladkého zázraku premení vašu kuchyňu na továreň na čokoládu a byt bude prekrásne rozvoniavať.
Ingrediencie: (menia sa)
Príprava: (je rovnaká)
Smotanu dáme variť spolu so šafránom.
Keď začne vrieť, znížime teplotu a necháme min. variť.
Vypneme plameň a cca 5-10 minút necháme odležať.
Čokoláda
Vo vodnej lázni rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, soľ a miešame.Po roztopení vypneme plameň a cez sito pomaly pridávame smotanu. Dobre premiešame. Dáme stuhnúť do chladničky. Ak čokoláda dostatočne nestuhne, pridáme podrvené kávové sušienky, potom vytvarujeme na guľôčky a obalíme v kakau.