BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Čokoládovo Bylinkové Truffles

čas prípravy: 15′

Tento recept je pre milovníkov byliniek a čokolády.

Základný recept je z čiernej čokolády, ale kedže milujem bielu a mliečnu čokoládu, rozhodla som sa spraviť truffles na rôzne spôsoby. Môžem potvrdiť, že výroba tohto sladkého zázraku premení vašu kuchyňu na továreň na čokoládu a byt bude prekrásne rozvoniavať.

Ingrediencie: (menia sa)

  • 150g mliečnej čokolády
  • 250ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 pl šafránu
  • 1 pl masla
  • rozdrvené kávové sušienky
  • kakao
  • štipka soli

Príprava:  (je rovnaká)

Smotanu dáme variť spolu so šafránom.
Keď začne vrieť, znížime teplotu a necháme min. variť.
Vypneme plameň a cca 5-10 minút necháme odležať.

Čokoláda
Vo vodnej lázni rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, soľ a miešame.Po roztopení vypneme plameň a cez sito pomaly  pridávame smotanu. Dobre premiešame. Dáme stuhnúť do chladničky. Ak čokoláda dostatočne nestuhne, pridáme  podrvené kávové sušienky, potom vytvarujeme na guľôčky a obalíme v kakau.

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem