Výborný a zdravý, taký je púpavový med.
Je výborný na chleba, ale použiva sa aj ako sirup alebo sladidlo do čaju.
Obsahuje
bielkoviny, sacharidy, draslík, železo, hliník, sodík, meď, vápnik, fosfor, síru, kremík, vitamíny A, B, C a antioxidanty
Ingrediencie:
Postup:
Ak sme úspešne nabrali púpavové kvety, mali by sme ich premyť.
Najlepšie je ale, keď sa neumývajú, lebo potom musíme hlávky nechať usušiť.
Ďalej umyjeme citrusy a nakrájame na plátky.
Citrusy a kvety zalejeme vodou a necháme chvíľu zovrieť.
Necháme zmes odstáť do druhého dňa a potom precedíme cez gázu,
alebo husté sito tak, aby sa nám do zmesi nedostali nečistoty.
Následne pridáme cukor a varíme asi 1 a pol hodiny na miernom ohni tak, aby neustále jemnučko vrel.
Pravidelne miešame aby neprihorel. Následne rozlejeme do čistých suchých nádob s uzáverom.