S mojou maminkou sme sa rozhodli, že spravíme radosť deťom v Materskej škôlke kde pracuje a ešte ich aj niečo naučíme. Tak vznikol tento jednoduchý a chutný koláčik. Čokoláda potešila a nalákala deti a vďaka sedmokráskam sme sa porozprávali aj o prírode a o jedlých kvetoch.
Deti najskôr neverili, že sa kvietky dajú jesť, ale keď vyskúšali biele, v cukre obalené sedmokrásky, boli milo prekvapené ako sa rozplývajú na jazyku :)
Ingrediencie:
Príprava:
Čokoládu nelámeme, dáme do misy, postavíme nad teplý vodný kúpeľ. Na miernom ohni pomaly rozpustíme a do tekutej čokolády zamiešame maslo. Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme do penista s cukrom. Do žĺtkovej peny opatrne zamiešame múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý spolu s vyhladnutou tekutou čokoládou zapracujeme do cesta.
Cesto prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 40 minút na 180 °C. Po upečení dáme vychladnúť a polejeme rozpustenou mätovo-čokoládovou polevou.
Mätová čokoláda je špecifická predovšetkým svojou arómou, do ovzdušia uvoľňuje veľmi výraznú sladkú vôňu.
Ingrediencie:
Príprava:
Čokoládu nasekáme. Mlieko s vanilkovou dreňou a listami mäty prevaríme a rozpustíme čokoládu. Listy precedíme a polejeme pripravený koláč.
Jedlé kvety sa kandizujú už po stáročia. Tento spôsob úpravy zakonzervuje krásu aj chuť rastliny a je to vhodná ozdoba do šalátov a na všetky druhy dezertov.
Ingrediencie:
Príprava:
Kvietky natrháme aj so stopkami, aby sme ich neskôr mali začo prichytiť. Jemne ich umyjeme a necháme usušiť na papierovej utierke. Potom štetcom jemne nanášame bielko na okvetné lupienky a následne namáčame do cukru. Necháme usušiť poprípade proces opakujeme.
Dobrú chuť!