BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Žihlavová praženica podľa babky

čas prípravy: 10 min′

Tradičný recept našich babičiek. Rastie nám skoro na jar čerstvučká zdravá žihlava... tak hor sa na ňu!
Pridali sme do praženice len troška čerstvého Tymiánu a začali sa diať zázraky.
Za čerstvé vajíčka ďakujeme sliepočkam a mamine že ich kŕmí

Ingrediencie:

  • žihľava (čerstvé vrcholky)
  • čerstvý tymián
  • vajíčka
  • soľ, čierne mleté korenie, červená paprika
  • maslo

Postup:

Mladé lístky orestujeme na masle a pridáme rozmiešané vajíčka a jemne nasekaný tymián.
Vymiešame do potrebnej hustoty a dokoreníme. Podávame s čiernym chlebom.


Dobrú chuť

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.
Táto stránka používa na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti súbory cookies. Informácie o používaní našich stránok sú zdieľané so spoločnosťou Google. Používaním týchto webstránok vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies.
Rozumiem