BylinKE

Herbár
Mapa
Zdravie
Recepty
Fórum
Obchod

Novinkový článok test číslo 5

Ingrediencie:

  • zväzok medvedieho cesnaku
  • stonka tymiánu
  • 250g masla
  • 500g hladká múka
  • 2 žĺtka
  • 1dc kyslej smotany
  • 1dc vlažného mlieka zamiešame s kockou droždia
  • soľ, kmín
  • 1 vajíčko na potretie pagáčikov

Zo všetkých surovín okrem medvedieho cesnaku a tymiánu vymiešame cesto. Vyvalkáme ho na 1cm hrúbku a posypeme medvedím cesnakom a tymiánom. Cesto preložíme na tri krát a necháme pol hodinu kysnúť v teple.

Tento proces opakujeme ešte raz a zase necháme pol hodinu vykysnúť. Naposledy cesto vyvaľkáme a preložíme na tri krát. Povykrajujeme malé bochníčky a poukladáme na plech.

Rozohrejeme rúru na 180 C potrieme povrchu pagáčiky vajíčkom a necháme piecť asi pol hodinu do zlatista.

Informácie na portáli bylinke.sk sú publikované v dobrej viere v ich pravdivosť a aktuálnosť a spravidla tak, ako ich publikovali jednotliví autori. Vydavateľ nemôže zaručiť absolútnu úplnosť, aktuálnosť, správnosť či pravdivosť publikovaných informácií, hoci vždy bude prihliadať k vysokej obsahovej kvalite. Použitie informácií z portálu bylinke.sk je na vlastnú zodpovednosť. Vydavateľ nezodpovedá za akúkoľvek škodu alebo inú ujmu, ktorá by užívateľovi uvedených stránok mohla vzniknúť v dôsledku použitia publikovaných informácií. Vydavateľ ďalej nezodpovedá za obsah internetových stránok tretích strán, na ktoré vedú zo servera bylinke.sk odkazy.