Vo výskumnom centre BylinKe, sa po dni varení Panna Cott, vynašli tri nové recepty s bylinkami. Ten najchutnejši vám práve ponúkame!
Suroviny:
Postup:
Želatínu namočíme do studenej vody na 5 minút. Do hrnca dáme smotanu, pridáme vanilkový cukor, levandulu a šalviu. Nehame na jemnom ohni zohrievať. Neprivádzame do varu! Na záver pridáme čokoládu, najlepsie nastrúhanú na plátky aby sa rychlo rozpustila. Zmes pomaly zohrievame ale nemôže sa začať variť.
Želatinu vyberieme, vyžmýkame z nej vodu a pridáme do hrnca so smotanou. Pomaly zohrievame pokiaľ sa želatina úplne nerozpustí. Stále dávame pozor, aby sa zmes nezačala variť. Keď je želatina rozpustená zmes ponalievame do nádob a dáme stuhnúť do chladničky na 3-4 hodiny.
Ku Panna Cotte s nádychom prírody sa krásne hodí omáčka z lesnej zmesi. Ja som použila čučoriedky a maliny. Tie zmixujeme ponorným mixérom, pridáme lyžičku medu a pred podávaním polejeme Panna Cottu.
Zaručujem že na tento dezert len tak lahko nezabudnete :)